Elég sok a Boeing és a Vestas szerint

A Vestas és a Boeing nem feltétlenül illenek össze, hiszen egyikük a szélenergia egyik legjelentősebb képviselője, a másik pedig a nagy kibocsátással járó repülési ágazat egyik legnagyobb szereplője. Ennek ellenére a két vállalat egy olyan társulást hozott létre, melynek keretein belül együttműködnek saját technológiájuk fejlesztésében.

A megállapodás értelmében, melyet hivatalosan a héten jelentettek be a Koppenhágában rendezett Klímakonferencián, a két vállalat számos kutatási és fejlesztési projektben fog együttműködni, hogy tartós és könnyű szerkezetű anyagokat határozzanak meg, valamint továbbfejlesszék a forgólapátok és a szárnyak aerodinamikáját.

Jan Narlinge, a Boeing észak-európai elnöke szerint számos nyilvánvaló terület van, ahol a vállalatok együtt tudnának működni.

„Számos azonos területen rendelkezünk szakértelemmel, mint pl. az aerodinamikában és az anyagtudományban," mondta, hozzátéve, hogy a vállalatok már meghatároztak legalább öt lehetséges projektet, melyben együtt fognak működni, beleértve azt a munkát, melynek keretein belül az új, összetett anyagok újrahasznosítását határoznák meg.


Forrás: BusinessGreen